Ylur frá Vatnsholti

Ylur frá Vatnsholti

Hingstfestivalen 2010

Ylur frá VatnsholtiPosted by Jeanette Sun, February 21, 2010 01:30:59

Ylur och jag kommer att deltaga på årets Hingstfestival!

I röda ridhuset på Strömsholm, lördagen den 17 april 2010 kl 12.00

Det är en stor ära att få vara med på detta stora evenemang. Detta ser vi fram emot något enormt!!smiley

Här är bilder från Örnäs, till höger(Fotograf: Anna Helgesson) och Karlstad (Fotograf: Hans Röjder).

En uppdatering var gällande dräktighet på Ylurs ston från 2009. Båda är dräktiga!!Det kommer att bli en förväntansfull sommar då tre nya liv, förhoppningsvis kommer till oss. Veras, Tamyrjas och Djásns föl smiley

Jag är väldigt nyfiken och ser verkligen fram emot att fölvaka med mina nära och kära. Jag kommer självklart att uppdatera mer om dem i vår samt när underverken börjar att födas.

Det är bara 3 månader kvar...känns egentligen väldigt avlägset med tanke på all snö. Men jag hoppas att den börjar att försvinna sakta men säkert snart så att våra älskade mammor får lite värme innan det är dags.

Ylur och jag har precis kommit igång igen. Jag är taggad till max och vi kommer att ladda och göra vårt bästa på nästa tävling som kommer att vara ett SM-kval.

Sedan kommer Ylurs ston ganska snart. Jag tror att han känner på sig det, för han har börjat att vakna efter sin vinterdvala. Han tycker att det är vår nu. Blir så lycklig varje dag jag träffar denna fantastiska varelse. Han gör mig oerhört lycklig och stolt.

Tycker att det är superhärligt att de flesta stoägarna börjar att se sig om efter nya fina hingstar som det finns gott om i Sverige. Än att bara inruta sig på våra gamlingar i gamet. Ska bli spännande att följa avelns utveckling de närmaste åren. Hoppas och tror att "vi" kommer att komma tillbaka till där vi var för några år sedan. Att aveln ska inrikta sig mer på kvalité samt hållbarhet än sportiga spindlar.

Jag har valt att avla på den "gamla" som jag kallar det för nygamla typen av islandshästar. Den grövre modellen. Tror att det är viktigt att bevara dem, för det verkar inte hållbart att avla på att det som tycks är snyggt. Då tänker man inte längre än på individen som föds. Längre fram då kommer denna individ att föda en ännu "finare" häst som sedan blir sämre och sämre var gällande fysiskhållbarhet. Det är väl det vi strävar efter är det inte?

Så jag har stått stadigt när utvecklingen började att eskalera till det sämre när de så kallade (spindelhästarna) och (ponnyerna) blev populära. Nu har jag hört att den "äldre" modellen är tillbaka igen. Det gör mig väldigt lycklig. Eftersom jag har stått för min avel och kommer att hålla den hela livet. Vilket är den mer grövre fast ändå sportiga Islandshästen.

Kommer att skriva mer nu när jag och Ylur kommer igång ordentligt.

Jag vill återigen tacka stoägarna som vågar ta chansen, det kommer att löna sig. Fölen kommer att bli världens vackraste!

Ha det så bra mina vänner i vårt vinterlandskap!!

Här får ni en underbar bild från tävlingen då Ylur och jag kvalade till SM-09 =) (Fotograf: Emma Jansson)

/ Jeanette (Längtar till vår och sommar)

  • Comments(1)//blogg.ylur.se/#post19